Staden & vi: Utvalda 1700-talsföremål ur museisamlingen

Museet är tillfälligt stängt

Museet är stängt tills vidare med anledning av situationen kring coronaviruset (covid-19). Alla program och vandringar är inställda till och med 17 maj 2021. Följ gärna våra digitala visningar! Läs mer om corona och ditt besök

Kakel med rosendekor och ugnslucka.
Nedmonterad rund kakelugn tillverkad av Marieberg. Årtal 1778–1781.

Tisdag 18 maj

Gratis biljett

Biljettsläpp 11 maj

Boka biljett

Salongen, plan 1

En kort föreläsning om den stora mängden föremål från Stockholms 1700-tal som finns bevarade i Stadsmuseets samling.

Hör bland annat om Sista supen-skåpet från Källaren Hamburg, sällsynta Mariebergskakelugnar och sköra pokaler från Kungsholms glasbruk.

Föreläsare: Petter Pennlöv Smedberg, samlingsantikvarie

Efter föreläsningen kan du själv få se Sista supen-skåpet som står i Källarstugan på plan 1 i Stadsmuseet.

Tillfällen våren 2021

Tisdag 16 mars 17.00–17.45
Tisdag 18 maj 17.00–17.45

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor. Boka din biljett via vår e-tjänst. Ett fåtal biljetter finns att hämta i butiken samma dag.

Det är ett högt tryck på våra program i Salongen. Har du biljetter du inte ska använda? Hör av dig till boka.stadsmuseet@stockholm.se så att någon annan kan utnyttja platsen.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden.

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök