Inställt: Från gasverk och folkhem till miljöstadsdel

Museet är tillfälligt stängt

Museet är tills vidare stängt med anledning av covid-19. Alla program är inställda till och med 31 maj. Följ gärna våra digitala visningar! Läs mer om corona och ditt besök

Flytfotografi av stadsdel med stora cylinderformade byggnader.
Norra Djurgårdsstaden. Foto: Lennart Johansson.

Tisdag 18 maj

120 kronor

Biljettsläpp 25 maj

Köp biljett

Norra

Djurgårdsstaden

Samlingsplats står på biljetten

Följ förvandlingen av Hjorthagen och Norra Djurgårdsstaden från kunglig jaktmark via gasverk till en ny stadsdel med sex tusen nya bostäder.

Du får veta mer om Djurgårdens tidiga historia, Bobergs gasklockor, hur staden arbetar för att skapa en grön stadsdel med låg miljöpåverkan och om hur stadsdelen Hjorthagen skapades.

Denna vandring utvecklas kontinuerligt i och med att Norra Djurgårdsstaden förändras och allt fler flyttar in. Den gick för första gången år 2012.

Guide: Örjan Lönngren, arkitekt, energi- och klimatrådgivare vid miljöförvaltningen

Sträcka

Cirka 2,5 kilometer

Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol.

I samarbete med miljöförvaltningen

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök