Inställt: Staden & vi: Familjen Schwan på Skeppsbron

Museet är tillfälligt stängt

Museet är stängt tills vidare med anledning av situationen kring coronaviruset (covid-19). Alla program och vandringar är inställda till och med 17 maj 2021. Följ gärna våra digitala visningar! Läs mer om corona och ditt besök

""
Segelfartyg och ett fåtal ångfartyg ligger förtöjda vid kajen. Tunnor, säckar och trälårar står uppställda och fartyg lastas. Carl Johan Billmark, årtal 1867–1869.

Tisdag 11 maj

Gratis biljett

Biljettsläpp 11 maj

Boka biljett

Salongen, plan 1

En kort föreläsning om handeln som bedrevs på Skeppsbron i Gamla stan och om en av familjerna som hade sin verksamhet där.

Under 1700-talet blomstrade Stockholms handelshus och ”Skeppbroadeln på Skeppsbroraden” blev ett begrepp. En av familjerna som bodde och verkade där var familjen Schwan. Föredraget handlar om familjen, om firman och om handeln med kolonialvaror.

Efter föreläsningen kan du själv besöka utställningsrummet ”Skeppsbron” på plan 2 i Stadsmuseet där herr Schwan och hans piga bor.

Föreläsare: Lin Annerbäck, enhetschef

Tillfällen våren 2021

Tisdag 11 maj 17.00–17.45

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor. Boka din biljett via vår e-tjänst. Ett fåtal biljetter finns att hämta i butiken samma dag.

Det är ett högt tryck på våra program i Salongen. Har du biljetter du inte ska använda? Hör av dig till boka.stadsmuseet@stockholm.se så att någon annan kan utnyttja platsen.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden.

Stadsvandring

Vill du veta mer om Skeppsbroadeln på plats på Skeppsbron? Då är du välkommen att följa med på vår stadsvandring:

Skeppsbroraden med Skeppsbroadeln
Tisdag 6 april 18.00–19.30

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök