Inställt: Staden & vi: Stockholm en sommarmorgon 1769 genom Bellmans ögon

Museet är tillfälligt stängt

Museet är stängt tills vidare med anledning av situationen kring coronaviruset (covid-19). Alla program och vandringar är inställda till och med 17 maj 2021. Följ gärna våra digitala visningar! Läs mer om corona och ditt besök

Landskap med vatten och båtar.
Utsikt över Kungsholmen. Okänd konstnär, årtal 1775–1799.

Tisdag 4 maj

Gratis biljett

Biljettsläpp 11 maj

Boka biljett

Salongen, plan 1

En kort föreläsning där vi följer Ulla Winblad i spåren när hon reser från Essingen in mot Stockholm längs Mälarens stränder.

I Fredmans epistel nummer 48 ”Solen glimmar blank och trind” tar Bellman oss med på en tur förbi Ekensbergs krog, sjötullen och spinnhuset på Långholmen, Mariebergs porslinsfabrik och salpetersjuderiet på Kungsholmen.

Hur såg det ut på Winblads och Bellmans tid? Och vad kan vi fortfarande se idag?

Föreläsare: Frida Starck Lindfors, utställningsproducent

Tillfällen våren 2021

Tisdag 4 maj 17.00–17.45
Tisdag 25 maj 17.00–17.45

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor. Boka din biljett via vår e-tjänst. Ett fåtal biljetter finns att hämta i butiken samma dag.

Det är ett högt tryck på våra program i Salongen. Har du biljetter du inte ska använda? Hör av dig till boka.stadsmuseet@stockholm.se så att någon annan kan utnyttja platsen.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden.

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök