Kulturnatt på Stadsmuseet

Museet är tillfälligt stängt

Museet är stängt tills vidare med anledning av situationen kring coronaviruset (covid-19). Alla program och vandringar är inställda till och med 17 maj 2021. Följ gärna våra digitala visningar! Läs mer om corona och ditt besök

Kvinna i 1700-talsperuk och  klänning.
Foto: Ernesto Garzón

Lördag 24 april

På webben

På Stadsmuseet får du träffa en lösmynt dam som skvallrar om Maria Kristina Kiellström – mer känd som Ulla Winblad. Följ med in i utställningen som berättar om Ullas verkliga liv.

Maria Christina Kiellströn blev känd som Ulla Winblad genom Carl Michael Bellman, som så ofta sjöng om henne i sin diktning. På museet får hon nu en alldeles egen utställning. Här finns föremål, texter och en mängd nya källor som berättar om Ulla, om Maria och om livet i Stockholm på 1700-talet.

Den kommande utställningen Mitt liv som Ulla Winblad

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök