Inställt: Hammarbyhöjden – den vita staden

Museet är tillfälligt stängt

Museet är stängt tills vidare med anledning av situationen kring coronaviruset (covid-19). Alla program och vandringar är inställda till och med 17 maj 2021. Följ gärna våra digitala visningar! Läs mer om corona och ditt besök

Gata med bostadshus.

Tisdag 20 april

120 kronor

Biljettsläpp 11 maj

Köp biljett

Hammarbyhöjden

Samlingsplats står på biljetten

Följ med på en tur från barnrikehus till hipsterkvarter.

På 1930- och 40-talet sågs den nybyggda stadsdelen Hammarbyhöjden som en ”sovstad” långt från innerstaden. I de kommunbyggda barnrikehusen myllrade det av ungar. Lägenheterna var modernt inredda och mellan de smala funkishusen kunde barnen härja fritt ute i naturen.

Efter några decennier med halverad folkmängd och tynande service vände utvecklingen. Nya bostäder började byggas och unga familjer började flytta in.

I dag är Hammarbyhöjden en av de populäraste stadsdelarna längs linje 17, men med förändrad karaktär och annan befolkningssammansättning.

Guide: Ulrika Sax, författare och bostadsforskare

Sträcka

Cirka 2 kilometer

Det går bra att komma fram med rullstol och med barnvagn.

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök