Fråga en byggnadsantikvarie

""
Kök i originalskick från 1950-talet, Vällingby. Foto: Göran H Fredriksson.

Torsdag 8 april

Per telefon

Vi ger dig råd om hur du bevarar kulturhistoriska värden vid renovering eller ombyggnad samt förklarar hur klassificeringar går till. Under museets stängning gör vi det på torsdagar via telefon.

Välj ”Salongen” bland alternativen i talsvaret!

Ska du renovera eller bygga om din fastighet? Då är det viktigt att känna till husets historia, hur den har sett ut och hur den har förändrats och vad den kan ha för kulturhistoria värden och kvaliteter som är värda att ta tillvara på. Här har du möjlighet att rådgöra med Stadsmuseets byggnadsantikvarier.

Är du nyfiken på varför en byggnad, en park eller en bro är klassificerad gul, grön eller blå i stadens kulturhistoriska klassificeringskarta? Stadsmuseets byggnadsantikvarier svarar på frågor om kulturhistoriskt värde, hur värderingen görs och vilka lagar som gäller.

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök