Staden & vi: Utvalda 1700-talsföremål ur museisamlingen

Kakel med rosendekor och ugnslucka.
Nedmonterad rund kakelugn tillverkad av Marieberg. Årtal 1778–1781.

Tisdag 16 mars

Gratis biljett

Biljettsläpp 2 mars

Salongen, plan 1

En kort föreläsning om den stora mängden föremål från Stockholms 1700-tal som finns bevarade i Stadsmuseets samling.

Hör bland annat om Sista supen-skåpet från Källaren Hamburg, sällsynta Mariebergskakelugnar och sköra pokaler från Kungsholms glasbruk.

Föreläsare: Petter Pennlöv Smedberg, samlingsantikvarie

Efter föreläsningen kan du själv få se Sista supen-skåpet som står i Källarstugan på plan 1 i Stadsmuseet.

Tillfällen våren 2021

Tisdag 16 mars 17.00–17.45
Tisdag 18 maj 17.00–17.45

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor. Boka din biljett via vår e-tjänst. Ett fåtal biljetter finns att hämta i butiken samma dag.

Det är ett högt tryck på våra program i Salongen. Har du biljetter du inte ska använda? Hör av dig till boka.stadsmuseet@stockholm.se så att någon annan kan utnyttja platsen.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden.

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök