Flyttat: Epstein, Fogelström och slangar med slira

Museet är tillfälligt stängt

Museet är tills vidare stängt med anledning av situationen kring coronaviruset (covid-19). Alla program är inställda till och med 15 mars 2021. Läs mer här.

Lars Epstein sitter och läser i en bok.
Foto: Lars Epstein.

Torsdag 25 februari

100 kronor

Biljettsläpp 2 mars

Hörsalen, plan 2

Programmet är flyttat till 27 maj.

Lars Epstein tar oss tillbaka till 40-talets Stockholm genom Per Anders Fogelströms debutroman ”Att en dag vakna”. Obegriplig söderslang utlovas!

Per Anders Fogelströms var 32 år när han skrev sin debutroman ”Att en dag vakna” (1949), både en form av kollektivroman i samtida Stockholmsmiljö och en spänningsroman med självbiografiska inslag.

Dessutom är den delvis skriven på söderslang, så knepig att boken innehåller en ordlista. Så det blir en upplevelse att få höra Lars Epstein läsa högt ur romanen i kväll!

Till uppläsningen får vi se samtida fotografier som ger oss ytterligare möjlighet att uppleva huvudstadens atmosfär såsom den tedde sig i slutet av 1940-talet och skildras i boken.

Lars Epstein är journalist, fotograf och Fogelströmkännare. Som mottagare av Lennart af Petersenpriset ställde han nyligen ut  sina fotografier i Stadsmuseet.

I samarbete med Per Anders Fogelströmsällskapet

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök