Staden & vi: Hagaparken med konstnärens ögon

Stenbyggnad med båthus vid vatten bland stora träd.

Tisdag 9 februari

Gratis biljett

Salongen, plan 1

En kort föreläsning om landskapsmåleriet runt sekelskiftet 1800 och hur denna park har skildrats av konstnärer.

Sedan 1700-talet har de kungliga lustslottens parker varit ett omtyckt utflyktsmål för stockholmarna – även för konstnärer som skildrade parken som ett sceniskt rum.

I Stadsmuseets konstsamling finns verk av konstnären Louis Belanger (1756–1816), Johan Fredrik Martin (1755-1816) och Axel Fredrik Cederholm (1780–1828) med motiv från Hagaparken.

Föreläsare: Anna Brodow Inzaina, konstvetare

Tillfällen vintern/våren 2021

Tisdag 9 februari 17.00–17.45
Tisdag 30 mars 17.00–17.45 (biljetter släpps 16 januari)

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor. Boka din biljett via vår e-tjänst. Ett fåtal biljetter finns att hämta i butiken samma dag.

Det är ett högt tryck på våra program i Salongen. Har du biljetter du inte ska använda? Hör av dig till boka.stadsmuseet@stockholm.se så att någon annan kan utnyttja platsen.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden.

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök