Staden & vi: Utgrävningarna vid Slussen

""
Skärvor av 1700-talsfajanser från muddringsmassor vid Slussplan. Foto: Arkeologikonsult.

Tisdag 26 januari

Gratis biljett

Salongen, plan 1

En kort föreläsning om de arkeologiska utgrävningarna och de många fynd som gjorts vid Slussen i samband med den omfattande ombyggnationen på historisk mark.

Här får du en inblick i vad man har hittat och vilka fynd var så uppseendeväckande att delar av Stockholms historia fick skrivas om.

Föreläsare: Marit Holgersson, antikvarie på Medeltidsmuseet

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor. Boka din biljett via vår e-tjänst. Ett fåtal biljetter finns att hämta i butiken samma dag.

Det är ett högt tryck på våra program i Salongen. Har du biljetter du inte ska använda? Hör av dig till boka.stadsmuseet@stockholm.se så att någon annan kan utnyttja platsen.

Tillfällen vintern 2021

Tisdag 12 januari 17.00–17.45
Tisdag 26 januari 17.00–17.45

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden.

Mer om utgrävningarna kring Slussen

Gör ett besök till Medeltidsmuseet där du kan se många arkeologiska fynd från Slussen i utställningen Fynden berättar eller titta in i Projekt Slussens utställningslokal vid Södermalmstorg. Där finns mer information om Slussen och möjlighet att se hur platsen kommer se ut i framtiden.

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök