Inställt: Julstämning med kantele

Museet är tillfälligt stängt

Museet är tills vidare stängt med anledning av situationen kring coronaviruset (covid-19). Alla program är inställda till och med 15 mars 2021. Läs mer här.

Olika akustiska stränginstrument.
Kantele är ett stränginstrument av cittratyp, vanligt i östersjöfinsk folkmusik och har status som Finlands nationalinstrument.

Lördag 19 december

Gratis biljett

Se länkar nedan

Hörsalen, plan 2

Det finska nationalinstrumentets kanteles strängar ljuder med konsert för vuxna och kantelestuga för barn.

12.00–13.00 Interaktiv konsert för barn

Här får barn i åldrarna 7–15 år lära sig spela kantele. Anhöriga kan strosa runt i museet under tiden.
Boka biljett till barnprogrammet

15.00–16.30 Kantelekonsert för vuxna

Musik med inslag av finsk musikhistoria och Kalevala. Vi bjuder på glögg och pepparkaka.
Boka biljett till vuxenprogrammet

Programmet leds av Kanteletrio: Helena Tuupanen, Anni Lindblad och Sandra Häggström.

Kantele- och Kalevala Vänner är en musikkulturförening i Stockholm vars syfte är att främja det finska stränginstrumentet kantele, kantelemusik och sverigefinsk kultur i Sverige. Föreningen främjar också kännedom om Finlands nationalepos Kalevala. Se www.kantele.se för mer information.

I samarbete med Kantele- och Kalevala Vänner med stöd från Stockholm stad

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök