Inställt: Staden & vi: Arkeologi i Vårberg

""
Utgrävning i Vårberg 1966–1967. Här hittades många runda gravar med praktfulla föremål som svärdshjalt, smycken och ovanliga pärlor. De flesta fynden är från vendeltiden, år 550–800.

Tisdag 8 december

Gratis biljett

Salongen, plan 1

En kort föreläsning om vad som dolts under jorden i lång tid och vad vi idag vet om människorna som levde i och kring det nutida moderna bostadsområdet.

När förorten Vårberg började byggas på 1960-talet genomfördes arkeologiska utgrävningar som visar på områdets del i en lång historia, där människor lämnat spår i form av keramik, verktyg, gravar och boplatser.

Föreläsare: Anna Sönsteby Lilliehöök

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor. Boka din biljett via vår e-tjänst. Ett fåtal biljetter finns att hämta i butiken samma dag.

Det är ett högt tryck på våra program i Salongen. Har du biljetter du inte ska använda? Hör av dig till boka.stadsmuseet@stockholm.se så att någon annan kan utnyttja platsen.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden.