Inställt: Modernism i arkitektur, litteratur och ton

!!
Stora vänthallen på Centralstationen i Stockholm år 1933. En stor ombyggnad under 1920-talet hade förvandlat den tidigare banhallen till vänthall. Foto: V Lundgren.

Tisdag 8 december

100 kronor

Samlingsplats står på biljetten

I denna tematiska visning så får vi höra om den snabba moderniseringen som skedde under början av 1900-talet i centrala Stockholm.

Vi får höra om stadsutveckling i city, om järnvägen och centralstation. Om motbokstiden och begynnelsen av välfärdsstaten. Vi får även höra om hur denna omdaning skildrades i litteraturen och musiken och om konstnärernas villkor under det tidiga 1900-talet.

Guide: Lena Lövdahl

Det går bra att följa med i rullstol eller med barnvagn

Tillfällen vintern 2020

Lördag 7 november 14.00–15.00
Tisdag 8 december 17.30–18.30
Lördag 12 december 14.00–15.00

Stockholmsutställningen

Följ med på en hisnande resa från en liten plats i norra Europas utkant till en urban, skandinavisk metropol. Genom tre våningsplan tar vi dig från stormaktsdrömmar till förortspunk via rännstensromantik, ölhallar och folkhemsideal.
Stockholmsutställningen

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök