Staden & vi: Familjen Pihlqvist på tredje våningen

Stor byggnad med flyglar vid gatbacke.
Södra Stadshuset (Stadsmuseets nuvarande byggnad), till vänster Peter Myndes backe mot Götgatan. Foto: Larssons Ateljé, 1914.

Tisdag 17 november

Gratis biljett

Salongen, plan 1

Högst upp i Stadsmuseet finns två små bostadsrum. Till dessa rum flyttade familjen Pihlqvist år 1891 och bodde där i 44 år tills huset blev museum.

I denna föreläsning får du veta vad som är känt om familjen – de sista hyresgästerna i Södra Stadshuset.

Föreläsare: Piamaria Hallberg, etnolog

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor. Boka din biljett via vår e-tjänst. Ett fåtal biljetter finns att hämta i butiken samma dag.

Det är ett högt tryck på våra program i Salongen. Har du biljetter du inte ska använda? Hör av dig till boka.stadsmuseet@stockholm.se så att någon annan kan utnyttja platsen.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden.

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök