Digital visning: Vårbergs jättar

Skulptur av en människogestalt liggande i en park.
Foto: Andreas Nur.

Tisdag 20 oktober

Sociala medier

Hör den franska konstnären Xavier Veilhan och Stefan Hagdah, chef för Stockholm konst, berätta om den stora konstverkssatsningen i Vårberg.

På den stora gräsmattan nedanför sjukhemmet i Vårberg vilar en ljusblå jätte. Ett hundratal meter därifrån, i Stråkparken, sitter en annan något mindre jätte. Konstverken består tillsammans av 89 stora himmelsblå cementblock som monterats block för block till färdiga skulpturer. De största blocken väger sex ton styck. Den 17 oktober invigdes Xavier Veilhans lek- och picknickvänliga verk.

Titta här

Denna digitala visning visas i Stadsmuseets sociala medier. Visningen är gratis och ligger efter sändningen 20 oktober kvar året ut för dig att titta på i lugn och ro när du vill:

FacebookInstagram och YouTube