Digital visning av Skogskyrkogården

Stor öppen stenbyggnad med pelare vid vatten.
Foto: Susanne Hallmann.

Datum: 18 oktober

30 kronor

Länk till visningen står på biljetten

I denna digitala visning kan du uppleva platsen sett från drönare, göra ett exklusivt besök till Skogskapellet plus ta del av kartor och arkivmaterial som berättar om platsens historia.

Under sommaren har Stadsmuseet filmat och fotograferat världsarvet Skogskyrkogården inför 100-årsjubiléet som uppmärksammades den 19 september.

Kyrkogårdens unika förening av det nordiska landskapet, arkitekturen och de enastående utsmyckningarna gör platsen till ett kulturhistoriskt arv av stor internationell betydelse och en föregångare för begravningsplatser över hela världen.

Skogskyrkogården finns sedan 1994 med på Unescos världsarvslista och räknas till en av den moderna arkitekturens viktigaste skapelser.

Visningen sänds digitalt och du kan se den i din dator eller smartphone. På biljetten står en länk till visningen. Guide: Eva Larsson.

Läs mer om Skogskyrkogården