Vardag – dag för dag

En man städar ett tomt konferensrum.
Ur serien 9–5.
 • Öppettid

  Lördag 10 oktober

  14.00–15.00

 • Pris

  100 kronor

 • Plats

  Stadsmuseet

  Samlingsplats står på biljetten

Tematisk visning som tar avstamp i Ulf Lundins pågående fotoutställning på Stadsmuseet. Här hör du honom själv berätta om sitt skapande.

Vad kan ett fotografi berätta om oss människor och om våra liv? Livet pågår till största delen någon annanstans än på den fotograferbara ytan. Vi tänker, känner, älskar och hatar. Det mesta av det som är viktigt för oss sker inne i våra huvuden. En del av det sipprar upp till ytan, men mycket blir aldrig synligt för någon annan, kanske inte ens för oss själva.

Det vi ser är en människa som åker tunnelbana till jobbet, lagar mat till familjen eller rensar avloppet. Livet pågår. Händelser som visuellt inte är tillräckligt intressanta för att fotograferas. Lundin har försökt att hitta strategier för att kunna fotografera de där till synes händelselösa stunderna på ett intressant sätt.

Max 10 deltagare.

Tillgänglighet

Det går bra att ta sig fram med rullstol och med barnvagn.

Visningar hösten 2020

Tisdag 1 september 17.30–18.30
Lördag 10 oktober 14.00–15.00

Ulf Lundin: Dag för dag

Utställning 11 augusti–11 oktober 2020