Staden & vi: Livstycket

En människa skär ut bokstäver på ett ark.
Foto: Johan Stigholt.

Tisdag 6 oktober

Gratis biljett

Salongen, plan 1

En kort föreläsning om föreningen Livstycket i Tensta. Hit kom nyinflyttade, mestadels kvinnor, för att få samhällsorientering, lära sig svenska och textilt hantverk.

Ett livstycke stödjer och värmer och det var tanken med föreningens verksamhet.

Hösten 2018 började Stadsmuseet samla in föremål och intervjua lärare, volontärer och deltagare. Museets fotografer dokumenterade aktiviteter och föremål.

Varje tygmönster som trycktes i verkstaden föregicks av samtal, studiebesök och utflykter där olika inspirationskällor undersöktes och idéer samlades in. Det svenska språket tränades under tiden och nya ord bearbetades. Tillbaka i Tensta tecknades temat av varje deltagare. De individuella delarna sammanfogades till ett mönster av Livstyckets designer. Här får ni exempel från Livstyckets verksamhet.

Föreläsare: Piamaria Hallberg, etnolog/antikvarie

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor. Boka din biljett via vår e-tjänst. Ett fåtal biljetter finns att hämta i butiken samma dag.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden.

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök