Staden & vi: Titta Tattarlasset!

Ett litet trapphus.

Tisdag 22 september

Gratis biljett

Salongen, plan 1

Lyssna på ljuddokumentär och samtal om romsk identitet, fördomar och bemötande.

Ljuddokumentären ”Titta Tattarlasset” är skapad av Marie Andersson, som själv är svensk resanderom, tillsammans med några studiekamrater. De har intervjuat och samtalat med Maries mamma om livet som svensk resanderom. Det är en avklädd och nära berättelse om tillhörighet, sånger, normer och mycket annat.

I dokumentären möter vi människors fördomar om svenska resande och romanifolk, och hur det går till när man bemöter dem. Dokumentären handlar om hur det är att vara människa när ens identitet betyder så mycket, och hur det är att leva i relation till sin historia.

Programinfo

Dokumentären är cirka 30 minuter. Därefter följer ett samtal mellan dokumentärens skapare Marie Andersson och museets etnolog Anna Juhlin, cirka 30 minuter, med möjlighet att ställa frågor. Boka din biljett via vår e-tjänst. Ett fåtal biljetter finns att hämta i butiken samma dag.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden.

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök