Utsålt: Världsarvet Skogskyrkogården

Böljande landskap i solnegång med damm, trädrad och byggnad med höga pelare.
Foto: Susanne Hallmann.

Söndag 20 september

150 kronor

Enskede

Samlingsplats står på biljetten

Programmet är utsålt. Men det finns fler tillfällen senare i höst!

Varför ser Sju brunnars stig ut som den gör? Vad är tanken med stenmönstret framför bänkarna i Heliga korsets kapell? Och varför sticker man in nyckeln i ögat på en dödsskalle för att öppna Skogskapellet?

Skogskyrkogården finns sedan 1994 med på Unescos världsarvslista och räknas till en av den moderna arkitekturens viktigaste skapelser.

Kyrkogårdens unika förening av det nordiska landskapet, arkitekturen och de enastående utsmyckningarna gör platsen till ett kulturhistoriskt arv av stor internationell betydelse och en föregångare för begravningsplatser över hela världen.

På denna konst-, kultur- och arkitekturvandring genom Skogskyrkogården gör vi även besök i några av dess fem kapell. Vandringen avslutas vid Visitors center.

Sträcka

Cirka 2,5 kilometer

Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol.

Guidade vandringar 2020

Vandring varje söndag 16 augusti–25 oktober 13.00

Visitors center

Under sommaren är Visitors center öppet med kafé, utställning och information.

Öppettider Visitors center 2020

Alla dagar 30 maj–30 september samt helgerna i oktober: 11.00–16.00. Stängt midsommarafton och midsommardagen.

Öppet även under allhelgonahelgen

Skogskyrkogårdens webbplats

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök