Livefika: Kulturmiljö och kulturhistorisk klassificering

""
Utsikt över takåsarna på Vulcanusgatan från tornet Sankt Eriksgatan 64. Foto: Göran H Fredriksson.

Onsdag 3 juni

15.00–15.30 (cirka)

Följ med på en fika med vår kulturmiljöchef Malin Myrin så reder vi ut begreppen kring värde och värdering.

Du kanske har läst att en byggnad som står inför en förändring är klassat av Stadsmuseet och har ett kulturhistorisk värde. Men vad betyder egentligen det? Hör om vem som beslutar om vad och hur klassificeringen används som ett verktyg i stadens förvaltning och förändring av byggnader och miljöer.

På onsdagar klockan 15.00 träffas vi för en fika tillsammans – fast på distans – via Stadsmuseets Instagramsida. Här får du höra vår personal berätta om Stockholms historia utifrån personliga favoriter. Ställ gärna frågor eller kommentera under sändningen!

Du behöver ett Instagramkonto för att titta. Visningarna är 10–30 minuter långa.

Instagram Stadsmuseet/Stockholm City Museum

Mer om Stadsmuseets livefikor och tidigare avsnitt