Vandring vid Slussen

Människor i arbetskläder och hjälmar arbetar bland stenmurar i en utgrävning.
Så här såg det ut vid Slussen när utgrävningarna var som aktivast.

Följ med på en vandring i Slussenområdet och hör om de arkeologiska utgrävningarna och platsens historia.

Ombyggnationen av Slussen är omfattande och görs bokstavligen i och på historisk mark. Arbetet övervakas av arkeologer som gräver och dokumenterar fynd. Vad har de hittat under de senaste årens utgrävningar? Vilka fynd var så uppseendeväckande att delar av Stockholms historia fick skrivas om?

Läs mer om utgrävningen här

Du kan även läsa om utgrävningen på Arkeologikonsults webb

Fynden berättar. Om arkeologin vid Slussen

Utställning på Medeltidsmuseet. Se de arkeologiska föremålen som gör att Stockholms historia måste skrivas om! Medeltidsmuseet kan nu presentera fler föremål och nya teorier som uppkommit under förberedelserna av nya Slussen. Utställningen är en fortsättning av Slussen under ytan, en utställning som visades på museet åren 2016–2018.
Fynden berättar