Diskorejv

Fredag 14 februari

Bar Brooklyn

Releaseparty för boken ”Från Diskofeber till Rejvhysteri” med panelsamtal, dansgolv, dj:ar och utställning av discoaffischer och klubbfoton.

Med hjälp av hittills okänt material utforskar antropologen Anna Gavanas ett stycke historia som präglat generationer i Sverige: 1970-talets disco- och 1990-talets rejvkultur. Elektronisk dansmusik är idag en självklar och okontroversiell del av Sveriges kulturliv. Historien är dock präglad av konflikt och maktförhandlingar, feber och hysteri.

Lär känna pionjärerna, miljöerna och människorna som formade den elektroniska dansmusikkultur vi har idag. Med hjälp av intervjuer och unika arkiv analyserar författaren striderna kring disco och rejv och de skiften i kulturlivet och medieklimatet de vittnar om. Generationers röster från förflutna dansgolv blir till en berättelse om Sverige.

Kvällen börjar med en presentation av boken från Stockholmia förlag och ett panelsamtal. Därefter förvandlas baren till ett enda stort sjudande dansgolv.

I panelen: René Hedemyr, Christoph Comstedt, DJ Pamela, Natasha Dumas och Jessica Linder

Dj:ar: Alvaro Villalobos, Acid Sussi, Samira Aridad, Nathan Hamelberg och Mårten Attling

Arrangör: Stockholmia förlag i samarbete med Anna Gavanas och Anna Öström