Skeppsholmen runt knuten

Två pojkar står vid en balustrad framför en bro med gammaldags gatulyktor och ett stort hus med tinnar och torn på andra sidan.
Skeppsholmen och Skeppsholmsbron sedd från Nationalmuseum. I fonden Gamla Amiralitetshuset. Foto: Carl Curman, 1880–1889.

Söndag 9 februari

120 kronor

Skeppsholmen

Samlingsplats står på biljetten

Vi stadsvandrar genom holmens laddade historia, dess maritima miljö och militärt präglade arkitektur.

Vi vandrar bakom och mellan byggnaderna och hittar kulturhistoriska och arkitektoniska spår, till stor del med militär anknytning som till exempel Karl XII:s drabantgarnisoner och örlogsbasen som låg här. Ön, ett statligt byggnadsminne, är sedan 1800-talet ett populärt park- och fritidsområde.

Guide: Eva Larsson, byggnadsantikvarie

Sträcka

Cirka 1 kilometer

På grund av backar är tillgängligheten begränsad för personer med barnvagn eller rullstol.