INSTÄLLT: Smultronstället: Jönssonligan får guldfeber

En man klamrar sig fast i en stor klockvisare.
Filmen minns vi bland annat för scenen i Stadshusets torn – fast någon klocka med visare har det förstås aldrig haft.

Söndag 13 oktober

100 kronor

Hörsalen, plan 2

Programmet har tyvärr blivit inställt.

Sickan får nys om den hemliga generalplanen där Sverige i framtiden ska delas in i ett boendeområde, ett försvarsområde och ett fritidsområde. Planen finns endast på ett datachip hos Försvarsmakten och Sickan vill stjäla chippet och sälja det till sin ärkefiende Wall-Enberg.

Regi: Mikael Ekman, 1984
Speltid: 97 minuter
Manus: Rolf Börjlind
Skådespelare: Gösta Ekman, Ulf Brunnberg, Björn Gustafson, Birgitta Andersson med flera

Smultronstället

Stadsmuseets filmklubb Smultronstället presenterar Stockholmrelaterade filmer i urval och med presentation av Mikaela Kindblom. Efter visningarna bjuds deltagarna in till en diskussion om filmens förmåga att väcka förståelse och nyfikenhet och kanske nya samtal som skapar bryggor mellan oss människor i staden.

Till höst- och vinterprogrammet har Mikaela valt fyra filmer som ger skiftande bilder av livet i Stockholm, av oväntade möten och typiska storstadsdraman från tre epoker: 1950-talet, 1970-talet och idag.

Mikaela Kindblom är filmhistoriker, filmkritiker, filmpedagog och författare. Hon har tidigare skrivit ”Våra drömmars stad – Stockholm i filmen”, ”Den svenska Drömfabriken – Historien om Filmstaden i Råsunda” och gjort filmutställningen ”I huvudrollen: Stockholm” som visades på Stadsmuseet 2009.