Vandring vid Slussen

Människor i skyddskläder bredvid en grävskopa.
Foto: Mattias Ek.

Onsdag 4 september

Gratis – max 30 platser

Biljetter hämtas hos Slussenprojektet samma dag från 13.00

Södermalmstorg 4

Samling vid Slussenprojektets informationslokal, Södermalmstorg 4

Följ med på en vandring i Slussenområdet och hör om de arkeologiska utgrävningarna och platsens historia.

Ombyggnationen av Slussen är omfattande och görs bokstavligen i och på historisk mark. Arbetet övervakas av arkeologer som gräver och dokumenterar fynd. Vad har de hittat under de senaste årens utgrävningar? Vilka fynd var så uppseendeväckande att delar av Stockholms historia fick skrivas om?

Visningarna går varje onsdag med undantag av 25 december och 1 januari.

Läs mer om utgrävningen här

Du kan även läsa om utgrävningen på Arkeologikonsults webb

Fynden berättar. Om arkeologin vid Slussen

Utställning på Medeltidsmuseet. Se de arkeologiska föremålen som gör att Stockholms historia måste skrivas om! Medeltidsmuseet kan nu presentera fler föremål och nya teorier som uppkommit under förberedelserna av nya Slussen. Utställningen är en fortsättning av Slussen under ytan, en utställning som visades på museet åren 2016–2018.
Fynden berättar