Världsarvet Skogskyrkogården

Böljande landskap i solnegång med damm, trädrad och byggnad med höga pelare.
Foto: Susanne Hallmann.

Söndag 18 augusti

150 kronor

Enskede

Samlingsplats står på biljetten

Det finns en tanke bakom allt vi ser på arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz världsberömda kyrkogård. Följ med och upptäck detaljerna som gör skillnad!

Varför ser Sju brunnars stig ut som den gör? Vad är tanken med stenmönstret framför bänkarna i Heliga korsets kapell? Och varför sticker man in nyckeln i ögat på en dödsskalle för att öppna Skogskapellet?

Skogskyrkogården finns sedan 1994 med på Unescos världsarvslista och räknas till en av den moderna arkitekturens viktigaste skapelser.

Kyrkogårdens unika förening av det nordiska landskapet, arkitekturen och de enastående utsmyckningarna gör platsen till ett kulturhistoriskt arv av stor internationell betydelse och en föregångare för begravningsplatser över hela världen.

På denna konst-, kultur- och arkitekturvandring genom Skogskyrkogården gör vi även besök i några av dess fem kapell. Vandringen avslutas vid Visitors center.

Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol.

Guidade vandringar

Vandring på svenska varje söndag maj–oktober 13.00

Guided tours in English every Sunday at 10.30am July–September

Visitors center

Under sommaren är Visitors center öppet med kafé, utställning och information.

Öppettider Visitors center 2019

Alla dagar 1 maj–30 september samt helgerna i oktober: 11.00–16.00. Stängt midsommarafton och midsommardagen. Öppet även under FN-dagen och allhelgonahelgen

Skogskyrkogårdens webbplats

Människor promenerar i en park.
Välj och vraka bland sommarens program