Vandring vid Slussen

Människor i skyddskläder och hjälm står i en utgrävning.
Foto: Mattias Ek.

Onsdag 14 augusti

Gratis - max 30 platser

Biljetter kan hämtas från 13.00

Södermalmstorg 4

Samling vid Slussenprojektets informationslokal, Södermalmstorg 4.

Följ med på en vandring i Slussenområdet och hör om de arkeologiska utgrävningarna och platsens historia.

Ombyggnationen av Slussen är omfattande och görs bokstavligen i och på historisk mark. Arbetet övervakas av arkeologer som gräver och dokumenterar fynd. Vad har de hittat under de senaste årens utgrävningar? Vilka fynd var så uppseendeväckande att delar av Stockholms historia fick skrivas om?

Visningarna har ett uppehåll under juli månad, annars går de varje onsdag.

Läs mer om utgrävningen här

Du kan även läsa om utgrävningen på Arkeologikonsults webb

Fynden berättar. Om arkeologin vid Slussen

Utställning på Medeltidsmuseet. Se de arkeologiska föremålen som gör att Stockholms historia måste skrivas om! Medeltidsmuseet kan nu presentera fler föremål och nya teorier som uppkommit under förberedelserna av nya Slussen. Utställningen är en fortsättning av Slussen under ytan, en utställning som visades på museet åren 2016–2018.
Fynden berättar