Från Klaras gränder till Humlans hemligheter

120 kronor

Norrmalm

Samlingsplats står på biljetten

I Stockholmsnatten har människor genom tiderna mötts för kärlek även om det behövt ske i det fördolda, under ytan.

Idag är det relativt accepterat att älska någon av samma kön, ingå äktenskap, skaffa barn även om du inte är heterosexuell. Det har skett stora förändringar i lagstiftning och i samhället men även på synen på homosexualitet bland medborgare har förändrats. Dessa förändringar har skett under en relativt kort tid.

I denna vandring får du veta mer om hur det kunde vara att leva i stan under en tid när det var ett brott eller sågs som en psykisk sjukdom att älska (med) någon av samma kön. Vi rör oss från Klara kyrkogård och Gamla Brogatan till Centralbadet och Humlegården eller Berzelii park.

Guide: Nadja Karlsson, museipedagog

Sträcka

Cirka 2 kilometer

Det går bra att ta sig fram med rullstol och barnvagn.

Vandringar sommaren 2019

Tisdag 30 juli 18.00–19.30