Fullbokat! Boksläpp: De okonventionella

Porträtt bakifrån av en barbröstad tatuerad man som tittar ut genom ett fönster.

Ny bok från Stockholmia förlag om och i samarbete med hemlösa.

De okonventionella

Fotografen och initiativtagare IngelaS har i fotoboken De okonventionella ingående och inlevelsefullt porträtterat människor, vänner, hon mött i sitt arbete på Stadsmissionens Center för hemlösa. Hon beskriver boken som ”ett konstprojekt om och i samarbete med gatans folk".

Fotografierna är tagna i modellernas hemmiljöer; i tunnlar, i skjul byggda av plast eller presenningar, på parkbänkar eller på andra, mer eller mindre oåtkomliga, mer eller mindre osynliga, platser.

Här avbildas individer, inte ett ansiktslöst kollektiv, och vi får möta konstnärssjälar, filosofer, performanceartister, musiker, artister, poeter, och några” extrema rebeller”. Som komplement till de svartvita fotografierna presenterar också var och en sig själva med korta uttalanden eller citat.

Program boksläpp

17.30 Mingel i hörsalen, plan 2
18.00 Stockholmias forskningschef Rebecka Lennartsson hälsar välkommen
18.05 Samtal med initiativtagaren IngelaS och de medverkande som berättar om konstprojektet De okonventionella.
18.45 Publikfrågor
19.00 Mingel i fotoutställningen, plan 3
19.30 Slut

I biljettpriset 150 kronor ingår en bok, samtal, tilltugg, alkoholfri dryck samt mingel i fotoutställning. Boken säljs även till specialpris under boksläppet.

Samarbeten

Boken är utgiven med stöd från Stadsmissionens Center, Södermäklarna och Camera Lucida.
Fotoutställningen är gjord med stöd från Odenlab.
I samarbete med Stockholmia – forskning och förlag.