Intriger, skvaller och förtal

Öppettid
Söndag 10 mars

13.00–14.30

Pris
120 kronor

Köp biljett

Plats
Södermalm och Gamla stan

Samlingsplats står på biljetten

Dyk ned bland hemliga sällskap, mordkomplotter, kärleksskandaler och konspirationer i 1700-talets Stockholm.

Skådespelerskan Lena Lövdahl berättar om kända stockholmare från 1700-talet och ledsagar dig till platser de rört sig på. Anrättningen kryddas med musikaliska och dramatiska inslag hämtade ur några av personernas verk.

Var Axel von Fersens gruvliga död ett mord, slugt iscensatt av politiska motståndare? Hade bordellmamman Lovisa von Plat höga beskyddare, kanske mycket höga? Och hur var det med Bellmans vrede när han blev anmäld för hädelse?

I vandringen ingår skildringar av händelser som kan upplevas som obehagliga.

Tillgänglighet

Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol.