Asplunds pärla: Stadsbiblioteket

Köp biljett

Vasastaden

Samlingsplats står på biljetten

Lär känna Gunnar Asplunds internationellt hyllade mästerverk från 1920-talet.

Stadsbiblioteket vid Sveavägen invigdes 1928 och blev snabbt en arkitektonisk ikon.

Under tiden som byggnaden projekterades var en ny stil på väg: modernismen. Gunnar Asplund influerades av det nya, men drag av de tidigare stilarna nationalromantik och nyklassicism finns kvar.

Förutom själva byggnaden stod Asplund även för inredningen. Till sin hjälp hade han av några av tidens största konstnärer. Själv formgav han bland annat utlåningsdiskar, lampor och möbler.

Under visningen får du upptäcka Asplunds alla detaljer som ger upplevelsen av byggnaden en särskild klang och fortsätter att fascinera.

Guider: Eva Larsson, byggnadsantikvarie och Petra Adolfsson, etnolog och konstvetare

Visningar sommaren 2018

Varje fredag 16.00–17.30, 29 juni–14 september

I samarbete med Stockholms stadsbibliotek

Tips: Asplunds Skogskyrkogården

Utforska detta världsarv på egen hand, med ljudguide eller följ med på en guidad tur varje söndag juni–september.