Inställt: Visning av Barnrikehuset 1937

Köp biljett

Östermalm

Samlingsplats står på biljetten

Programmet är inställt. Men det kommer fler tillfällen senare i sommar!

Utforska ett hem byggt av allmännyttan för att ge stora familjer med liten plånbok ett bra och modernt boende.

Lägenheten på Stickelbärsvägen är återskapad som den såg ut när familjen Jonasson bodde där i slutet av 30-talet.

Barnrikehusen hade regler för vilka familjer som fick flytta in. För att få en lägenhet med två rum och kök behövde man ha minst fyra barn.

Lägenheterna var små, men för de familjer som flyttade från omoderna kyffen på Södermalm, Norrmalm och Gamla stan var det som att komma till himmelriket med modernt kök, tvättstuga och badrum.

Under visningen får du höra om de som bott i lägenheten och om tiden då folkhemmet stod för dörren.

Efter visningen, som tar cirka en halv timme, finns det gott om tid att gå runt på egen hand och titta på alla föremål och reflektera tillsammans med våra guider och andra besökare.

Guide: Anna Seidevall-Byström, antikvarie

Visningar sommaren/hösten 2018

Torsdag 14 juni 13.00–14.00 – inställt
Torsdag 5 juli 13.00–14.00
Torsdag 23 augusti 13.00–14.00
Torsdag 20 september 13.00–14.00

Visningen är på grund av trappor inte tillgänglig för personer med rullstol.

Gruppvisning

Denna visning kan även bokas för grupp

Upptäck mer i Stockholmskällan

Museilägenheten Stickelbärsvägen 7 – se dig omkring
Läs om inredningsdetaljerna, se rummen i 360 grader.

Stickelbärsvägen 7
Datorgrafik, en rundtur i lägenheten gjord av elever från Nackademin, 2005.

Barnrikehus i Körsbarshagen – en museilagenhet från 1930-talet
Artikel, 10 sidor. Illustrerad. Ur Stadsvandringar / Stockholms stadsmuseum. 13- 1990 - S. 70-79.

Människor sitter på parkbänkar och promenerar i Kungsträdgården en solig sommardag.
Sommarhäng med Stadsmuseet!