Utsålt: Göta landsväg – en lång historia

Liten stenbro i gammal stil på ett fält med höghus i bakgrunden.
Göta landsväg över Årstafältet. Foto: Göran H Fredriksson, 2012.
Öppettid
Tisdag 17 april

100 kronor

Köp biljett

Älvsjö till Södermalm

Samlingsplats står på biljetten

Programmet är slutsålt. Men vandringen går även 21 maj!

Följ med på en svindlande vandring som börjar bland medeltida slagfält i Årsta och slutar på dagens Södermalm.

Göta landsväg är den gamla medeltida huvudvägen från Stockholm till kontinenten. Den är möjlig att följa till stora delar även idag. Längs denna väg har många kända personer färdats: Gustav Vasa, Årstafrun och Drottning Kristina är några.

Under denna vandring får du veta mer om några av platserna längs vägen och händelser i närheten. Hör om boplatser från romersk tid och vikingatid på Årstafältet, om slaget vid Brännkyrka, stadsdelen Östberga, galgbackar, kolerakyrkogårdar och Stockholms stadstullar.

Guide: Anna Lilliehöök, arkeolog och museipedagog

Vandringar våren 2018

Tisdag 17 april 18.00–21.00
Måndag 21 maj 18.00–21.00

Vandringen är på grund av dess längd och backar inte tillgänglig för personer med barnvagn eller rullstol eller har svårt att följa med i promenadtakt.

Leende kvinna går i regnet på Stureplan.
Vårlätta vandringar med Stadsmuseet!