Boka för grupp: Familjevisning – Det magiska huset

En pojke, en kanin och en stentrappa.
Illustration: Ola Skogäng.

Följ med på en tidsresa i Stadsmuseets gamla hus. Här har hänt otroliga saker genom århundradena och vi får höra om häxprocesser, ryska fångar och barnhusbarn.

Spår av Stockholms historia märks i Stadsmuseets hus. Berättelserna finns i ristningarna i trapphuset, i stenräckets svärdmärken och i de nedslitna trappstegen. Här har funnits domstol, kyrkor, krog, skola … Och nu? Ja, nu är det ett helt vanligt museum.

Programmet bygger på Stadsmuseets bok ”Elise och det magiska huset”. Uppläsning och visning av bokens författare Sara Danielsson.

Visningen passar barn i åldrarna 8–12 år.

Det står ett gammalt hus mitt i Stockholm …

Boken handlar om Elise som faller ner i tiden. Vi får följa hennes resa, lyssna på berättelsen och ta reda på mer om vad som hänt i huset.

Elise strövar ensam i museets salar. Alltid ensam, det är så det känns. När hon plötsligt ser en liten kanin och ska till att fånga den, faller hon rakt nedför trappan och rätt in i 1600-talets Stockholm. Hur ska hon nu komma tillbaka hem? Och vart tog kaninen vägen? Och vem är det som följer efter henne? I det gamla huset tas Elise med på en resa genom tid och rum, och snart är hon inte längre ensam. /Ur ”Elise och det Magiska huset”

Boken från förlaget Stockholmia är skriven av Sara Danielsson och illustrerad av Ola Skogäng.

Tillgänglighet

Det går bra att ta sig fram med rullstol eller barnvagn, men meddela vid bokning om hissen behöver användas för förflyttning mellan våningsplanen.

Gruppbokning

Läs mer om priser och bokning

Uppdaterad