Världsarvet Skogskyrkogården

En stor stenbyggnad med pelare i grönt landskap.
Foto: Susanne Hallman.

Kyrkogårdens landskap, arkitektur och utsmyckningar gör platsen till ett kulturhistoriskt arv av stor internationell betydelse.

Världsarvet

Skogskyrkogården i Enskede ritades 1914 av arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz. Idag räknas Skogskyrkogården till en av den moderna arkitekturens viktigaste skapelser och är sedan 1994 upptagen på Unescos världsarvslista. Begravningsplatsen omfattar en krematorieanläggning, fem begravningskapell och en ceremoniplats utomhus.

Adress: Sockenvägen 492, Enskede.

Läs mer på Skogskyrkogårdens webbplats.

Gruppbokning året om

Boka en gruppvisning av Skogskyrkogården med auktoriserade guider på svenska, engelska, finska, danska, franska, japanska, tyska, italienska eller spanska. Läs mer om priser och bokning

Ni tas med på en konst-, kultur- och arkitekturvandring genom landskapet, och det är möjligt få besöka Heliga korsets kapell. Är ni specialintresserade eller vill se utvalda interiörer? Då kan ni boka en visning med tonvikt på arkitektur, konst, begravningsfrågor, det gröna eller den jämställda döden.

Allmänna guidade visningar sommartid

En konst-, kultur- och arkitekturvandring genom Skogskyrkogården med besök i något av platsens kapell. Biljetterna kostar 150 kronor, halva priset under 18 år. 

Vandring på svenska varje söndag 5 juni–6 november 13.00–15.00.

Visitors center

På Visitors center är öppet sommartid och här finns kafé, butik, en utställning och informationsmaterial. Läs mer på Skogskyrkogårdens webbplats

Uppdaterad