Boka för grupp: Pigor och prostituerade

Elegant klädda kvinnor samlade i ett rum med en polisman.
Albertine i polisläkarens väntrum av den norske målaren Christian Krohg, 1880-tal. Bildarkiv: Nasjonalmuseet Oslo/Jacques Lathion.

Vi rör oss tillbaka till det sena 1800-talets Stockholm och undersöker tjänstekvinnans anonymitet genom tiderna och den offentliga kvinnans stigma.

Vår vandring går från Johannes till Humlegården, i kvarter där de reglementerade kvinnorna bodde granne med det nya borgerskapets privatpalats och dess tjänstefolk.

Vi ser på stadens bekönade rum, från den publika gatan till den privata pigkammaren.

I vandringen ingår ett besök i pigkammaren i Stuckatörens våning. Observera att det inte finns någon hiss upp till Stuckatörens våning!

Språk: svenska
Längd: cirka 1,5 timme
Sträcka: cirka 1,5 kilometer
Plats: Norrmalm/Östermalm; Johannes till Humlegården
Guide: Sara Danielsson, museipedagog

Vandringen är på grund av trappor tyvärr inte tillgänglig för personer med rullstol eller barnvagn.

Gruppbokning

Läs mer om priser och bokning