Fogelström walk

Ta en tur på Södermalm och lär känna Fogelström och viktiga platser i hans liv.

Gör som över 3 000 andra – gå vår gratis ljudvandring på östra Södermalm i sommar!

Du får under vandringen lära känna Per Anders Fogelström lite mer och höra om hans livsgärning som pacifist, humanist, ungdomsledare, stadsbevarare, kärnvapenmotståndare och social aktivist.

Pris: gratis
Tillgänglig: 1 juni–30 september 2020
Sträcka cirka 2,5 kilometer

Start är vid Katarinavägen och den går sedan via Fjällgatan, Stig Claessons park, Borgmästargatan, Bondegatan, Vitabergsparken för att avslutas på Nytorget.

Beräknad tid för att uppleva ljudvandringen i sin helhet i lugnt promenadtempo är cirka 2 timmar, men varje kapitel kan upplevas fristående och du kan välja att gå i annan ordning än just kapitelindelningen.

Ljudvandringen är skriven, regisserad, producerad och inläst av Rebecka Pershagen, konstnärlig ledare på Tempus Fugit.

Övriga medverkande:

Kurdo Baksi, Victor Lopez, Stella Fare, Agnes Hellström, Sarah Bohman, Ulrika Knutson, Lars Epstein och Matilda James

För att starta vandringen behöver du ladda ner appen Tempus Fugit. Därefter kan du välja Fogelström walk och på en karta se startplats. Varje kapitel spelas upp när du är på plats inom räckhåll. Instruktioner finns har nedanför.

Läs mer och hämta appen hos Tempus Fugit

En textversion av vandringen inklusive karta finns här

1. Ladda ner appen Tempus Fugit, den finns gratis i App Store och Google Play

2. Välj Fogelström Walk (även den gratis)

3. Klicka på och förstora kartan av Östra Södermalm för att se var samtliga platser för de 15 kapitlen finns. OBS: Då appen är platsspecifik kan ljudklippen enbart spelas upp när du är inom räckvidd för respektive plats, cirka 100-150 meter.

4. Scrolla i listan för de 15 kapitlen, där du i realtid kan se avståndet öka / minska till samtliga platser beroende på var du befinner dig med din mobiltelefon.

5. När du befinner dig inom räckvidd för ett kapitel blir det "klickbart", och texten "Inom räckvidd" ersätter avståndsindikeringen. Nu kan du klicka på kapitlet och sedan på play-knappen för att lyssna på (och även pausa) ljudet för detta kapitel.

Uppdaterad