Boka för grupp: Stieg Larssons Millennium

Museet är tillfälligt stängt

Museet är tills vidare stängt med anledning av covid-19. Alla program är inställda till och med 31 maj. Följ gärna våra digitala visningar! Läs mer om corona och ditt besök

People gathered around a man in front of a city view.
Foto: Thomas Karlsson.

Runt 70 000 personer har sedan starten år 2008 gått vår stadsvandring i Lisbeth Salanders och Mikael Blomkvists fotspår på Södermalm.

Stieg Larssons deckartrilogi är något som intresserar hela världen. 80 miljoner böcker har sålts världen över och de har översatts till 44 olika språk.

Turen tar oss till olika platser på Södermalm: Mikael Blomkvists bostad, tidskriften Millenniums kontor, Lisbeth Salanders lyxlägenhet i närheten av Mosebacke och många andra miljöer som förekommer i böckerna och filmerna. Nu ingår även de efterföljande böckerna i serien, ”Det som inte dödar” och ”Mannen som sökte sin skugga”.

Längs vägen berättar vi mer om Stockholm och stockholmarna, både i historiskt och nutida perspektiv. Vandringen kan bokas på ett flertal språk.

Världens bästa litterära stadsvandring

”Det finns inget bättre sätt att hedra din favoritförfattare eller favoritkaraktär än att följa i deras fotspår via en underhållande stadsvandring” säger reseguiden Lonely Planet och sätter vår Millenniumtur på första plats när de listar världens bästa litterära stadsvandringar (oktober 2014). Lonely Planet

Gruppbokning

Boka för grupper upp till 30 personer. Läs mer om priser och bokning

Uppdaterad