Boka för grupp: Ingmar Bergmans Stockholm

Museet är tillfälligt stängt

Museet är tills vidare stängt med anledning av covid-19. Alla program är inställda till och med 31 maj. Följ gärna våra digitala visningar! Läs mer om corona och ditt besök

Ingmar Bergman iklädd basker ser eftertänksam ut med handen stödd mot hakan.
Ingmar Bergman i samtal med Victor Sjöström vid filminspelningen av ”Smultronstället” i Filmstaden Råsunda. Foto: Åke Blomquist/Svenska Dagbladet, 1957.

Vi vandrar genom stadsmiljöer som kom att forma vår mest världsberömde film- och teaterregissör, från Östermalm till Gamla stan.

Den 14 juli 2018 skulle Ingmar Bergman fyllt 100 år. Han är en person som är bekant för de flesta och vars verk fortfarande engagerar, väcker känslor och debatt. Under vår vandring vill vi ge dig nya perspektiv på denne man med betydligt större spännvidd än sitt rykte.

Ingmar Bergman växte upp i Stockholm som son till kyrkoherden i Hedvig Eleonora på Östermalm. I denna relativt skyddade miljö närde den unge Ingmar Bergman storslagna fantasier om konstnärskap, kärlek och Gud och det var här som han hämtade sin inspiration till nästan alla sina pjäser och filmer.

Under turen stannar vi till på viktiga platser som Dramaten, Operan och Mäster Olofsgården.

Guide: Mikaela Kindblom, filmvetare och författare

Med stöd av Stiftelsen Ingmar Bergman

Gruppbokning

Boka för grupper upp till 30 personer. Läs mer om priser och bokning

Tillgänglighet

Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol.

Uppdaterad