Kommande: Nobel Week Lights: Horizon

""

Upplev ett ljus- och skuggspel med suggestiva fåglar på Stadsmuseets fasad.

3–11 december, 16.00–22.00
Stadsmuseets fasad mot gården. Fri entré

Konstverket “Horizon” refererar till både gränsen mellan himmel och jord, och en vision om den framtida horisont vi vill skapa.

Konstnären inspirerades av Nobels fredspris 2007 som tilldelades IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) och Al Gore för ”sina ansträngningar att bygga upp och sprida större kunskap om mänskliga klimatförändringar, och för att lägga grunden för de åtgärder som behövs för att motverka en sådan förändring.”

Idag är klimatkrisen i samband med förlusten av biologisk mångfald en av de största utmaningar som vår värld står inför. Fågelskådning avslöjar klimatförändringarnas effekter på den biologiska mångfalden eftersom de har en viktig roll i balansen mellan världens ekosystem. Detta konstverk är en hyllning till fåglar som naturens vaktposter, såväl som en av världens mest igenkännliga symboler för fred och frihet.

Konstnär

Julia Dantonnet är en fransk konstnär född 1980 som har en examen från School of Fine Arts och från ENSCI, en industriskola för skapande och design i Paris.

Hennes installationer leker med det naturliga ljuset i offentliga utrymmen. Hennes arbete innefattar också att arbeta med rörliga bilder projicerade direkt på arkitektoniska element eller landskap, samt skuggkonst och manuell bildanimering.

Nobel Week Lights

Nobel Week Lights Stockholm är en ljusfestival som tar plats under Nobelveckan i december och är gratis för alla.

Direkt inspirerade av Nobelprisbelönade upptäckter lyser konstverk upp Stockholmsmörkret. Dessa konstverk och installationer bjuder in besökarna att utforska staden och den urbana miljön med nya ögon, samtidigt som man lär sig mer om Nobelpristagare och deras insatser.

Nobel Week Lights webbplats

Uppdaterad