Salongen

Människor i en sal: vid en stor skärm; läsande på en sittrappa, studerande vid bord.
Foto: Johan Stigholt.

Salongen är Stadsmuseets bibliotek och forskarrum. Här kan du söka svar på frågor om Stockholms historia, samtid och framtid.

Salongen på plan 1 är platsen för dig som vill veta mer om Stockholms historia. Du kan forska på egen hand, ung som gammal, i jobbet eller på fritiden. I vårt referensbibliotek hittar du böcker om Stockholms historia. Du kan utforska kartor och bilder samt få hjälp att hitta i stadens olika arkiv.

I Salongen finns flera sittplatser och du kan ansluta gratis till wi-fi via nätverket Stockholm Public.

Öppettider

Salongen är tillgänglig för besökare under museets öppettider och bemannad:

tisdag 14.00–17.00 samt 18.00–20.00
onsdag 14.00–17.00
torsdag 14.00–17.00

Kontaka oss

Har du frågor om Stockholm, stadens historia och byggnader kan du kontakta oss i Salongen. Ring oss på telefonnummer 08-508 316 20 (knappval) på tisdagar, onsdagar och torsdagar 14.00–17.00.

Om det skulle vara så att vi inte svarar när du ringer, så beror det på att det är många besökare i Salongen. Prova därför att ringa oss igen lite senare. 

Du kan även kontakta oss via mejl till Fråga Stadsmuseet 

Program i Salongen

Staden & vi

I serien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal och gästföreläsare. Här får du under 20–30 minuter höra om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden. Därefter kan du ställa frågor om du vill.

Staden & vi

Träffa en byggnadsantikvarie

På torsdagar ger vi dig råd om hur du bevarar kulturhistoriska värden vid renovering eller ombyggnad samt förklarar hur klassificeringar går till.

Fråga en byggnadsantikvarie

Frågor om personer som levt och bott i Stockholm

Om du forskar om personer som levt och bott i Stockholm rekommenderar vi ett besök på Stadsarkivet på Kungsklippan. Stadsarkivets webbplats

Uppdaterad