Om coronaviruset och ditt besök hos oss

Museet är tillfälligt stängt

Med anledning av situationen kring coronaviruset (covid-19) är museet tillfälligt stängt. Vi öppnar igen 11 augusti med säkerhet i fokus enligt råd och riktlinjer. Välkommen tillbaka till Stadsmuseet 11 augusti

Upptäck oss digitalt under tiden

Upplev Stadsmuseet och Stockholm hemma

Ta del av fotografier, föremål, konst, texter och dokumentation och ladda ned material gratis från Stadsmuseet. Upplev hemma

Följ oss på sociala medier

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ vår verksamhet på Stadsmuseets och Medeltidsmuseets gemensamma nyhetsbrev som skickas ut veckovis (vi gör ett uppehåll i juli). Anmäl dig här.

Upptäck Stockholms historia i ord, ljud och bild

Stockholmskällan innehåller mer än 30 000 bilder, kartor, dokument och litteraturtips. Här finns Stockholms kulturarv för stadens skolor och alla historieintresserade. Ett samarbete mellan museer, arkiv och bibliotek.

Inställda evenemang och visningar

Våra visningar, vandringar och föreläsningar är tillbaka när museet öppnar 11 augusti. Fram till dess har vi ett uppehåll i programverksamheten.

Alla Millenniumvandringar är inställda under 2020, liksom visningar av Skogskyrkogården på engelska.

Läs mer om coronaviruset covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Stockholms stads direktiv om coronaviruset och dess smittspridning.

Folkhälsomyndighetens webb
Stockhoms stads webb med aktuell information