Om coronaviruset och ditt besök hos oss

Museet är tillfälligt stängt

Med anledning av situationen kring coronaviruset (covid-19) är museet tillfälligt stängt från och med 24 mars.

Vi planerar för att åter öppna den 11 augusti.

Upptäck oss digitalt under tiden

Upplev Stadsmuseet och Stockholm hemma

Ta del av fotografier, föremål, konst, texter och dokumentation och ladda ned material gratis från Stadsmuseet. Upplev hemma

Följ oss på sociala medier

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ vår verksamhet på Stadsmuseets och Medeltidsmuseets gemensamma nyhetsbrev som skickas ut veckovis. Anmäl dig här.

Upptäck Stockholms historia i ord, ljud och bild

Stockholmskällan innehåller mer än 30 000 bilder, kartor, dokument och litteraturtips. Här finns Stockholms kulturarv för stadens skolor och alla historieintresserade. Ett samarbete mellan museer, arkiv och bibliotek.

Inställda evenemang och visningar

All programverksamhet för museet är inställd till och med 10 augusti. Det gäller visningar, föredrag, vandringar och alla evenemang såväl inne på museet som ute på stan. Besökare med bokade biljetter under perioden får sina biljetter återlösta.

Alla Millenniumvandringar är inställda våren och sommaren 2020.

Återlösen av biljett

Besökare med bokade biljetter under perioden 17 mars–10 augusti får sina biljetter återlösta. Återbetalning kommer att ske automatiskt till det kontokort som användes vid köptillfället. Det kan ta ett par dagar innan det syns på ditt konto. För dig som köpt biljett över entrédisken på museet kontakta oss på stadsmuseet@stockholm.se.

Läs mer om coronaviruset covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Stockholms stads direktiv om coronaviruset och dess smittspridning.

Folkhälsomyndighetens webb
Stockhoms stads webb med aktuell information

Vi ser fram emot att välkomna våra besökare tillbaka till museet så snart vi har möjlighet!