Besök

Stadsmuseets palatsliknande byggnad med flyglar.
Foto: Mattias Ek.

I vårt nyrenoverade museum vid Slussen möter du människor, händelser och miljöer som tillsammans berättar om stadens utveckling.

I Stockholmsutställningen får du uppleva Stockholms historia i tre våningsplan, från år 1527 fram till idag. Vi har även tillfälliga utställningar som berättar om vår stad. Salongen är öppen för dig som vill forska på egen hand. Föreläsningar, samtal, visningar och stadsvandringar ger fördjupningar och reflektioner kring staden. I butiken hittar du ett brett, Stockholmsrelaterat utbud. Och på Instagram skriver vi tillsammans berättelsen om vårt Stockholm.

Öppettider

Måndag stängt
Tisdag, onsdag och fredag 12.00–18.00
Torsdag 12.00–20.00
Lördag och söndag 10.00–16.00

Öppettiderna kan variera vid helgdagar. Läs mer här om våra öppettider

Fri entré till museet

Föreläsningar, samtal och debatter kostar från 100 kronor, 50 kronor för familjeprogram. Biljetter köps i informationsdisken, i butiken eller via vår e-tjänst. Kalendarium

Informationsdisken

Vi hjälper dig och har öppet under museets öppettider

Övriga kontaktuppgifter

Introduktionsvisning: Stadsmuseet på 30 minuter

Introduktionsvisningar tisdag, onsdag 13.00; torsdag 18.00; fredag–söndag 13.00.
Biljetter 50 kronor, gratis under 18 år i sällskap med betalande vuxen. Köp biljett till visning

Visningar på lätt svenska

Torsdagar 13.00. Boka gratis biljett

Visningarna tar cirka 30 minuter. Antalet platser är begränsat. Ett mindre antal biljetter finns att köpa/hämta över disk och släpps samma dag som visningen.

Trådlöst guidesystem

Deltagare får låna en mottagare med hörsnäcka. Vi förklarar hur det funkar! Om du har hörapparat får du låna en halsslinga.

Boka en egen visning för grupp: Museets guldkorn

Vi ger dig och dina arbetskamrater, konstföreningen eller pensionärsgruppen, skolklassen eller bandylaget en visning av Stadsmuseet och Stockholmsutställningen. Vi gör nedslag i några av de 31 utställningsrummen – har ni egna önskemål om särskilda avsnitt så skräddarsyr vi gärna er visning! Museets guldkorn

Uppdaterad