Konditori- och kafébilder

Här har vi samlat några konditori- och kafébilder ur Stadsmuseets samlingar.

”Au café Davidson”, av Fritz von Dardel 1849. Café Davidson låg på Drottninggatan 13.”Au café Davidson”, av Fritz von Dardel 1849.
Café Davidson låg på Drottninggatan 13.

”Café-Kahn” 1860, tuschteckning av Fritz von Dardel. Café Kahn låg på Drottninggatan.”Café-Kahn” 1860, tuschteckning av Fritz von Dardel.
Café Kahn låg på Drottninggatan.

Ahlqvist konditori på Karlavägen 42. Foto: Göran Fredriksson, 1967, Stadsmuseet.Ahlqvist konditori på Karlavägen 42. Foto: Göran Fredriksson, 1967, Stadsmuseet.

Kgl. Hovkonditoriet Landelius på Strandvägen 1917.Kgl. Hovkonditoriet Landelius på Strandvägen 1917. Foto: Goodwin.

Café Olympia i hörnet Banérgatan-Storgatan, 1920.Café Olympia i hörnet Banérgatan-Storgatan 1920. Stadsmuseets gråarkssamling.

Konditori Pagod i Södra Kungstornet.Konditori Pagod i Södra Kungstornet. Foto: okänd, Stadsmuseets gråarkssamling.

Siewertz Eftertr G Konditori AB, Karlavägen 60. Foto Stadsmuseet.Siewertz Eftertr G Konditori AB, Karlavägen 60. Foto Stadsmuseet

Josty konditori, Narvavägen 5. Foto: Lennart af Petersens 1962, Stadsmuseet.Josty konditori, Narvavägen 5. Foto: Lennart af Petersens 1962, Stadsmuseet.

Fler bilder i digitala Stadsmuseet

Du kan själv söka efter fler bilder i digitala Stadsmuseet (öppnas i nytt fönster).