Lysande skylt och Stockholms skyltpris 2014

För sin klassiska ljusreklam tilldelas Konditori Santa Fé i Kärrtorp priset Lysande skylt 2014. Salomonsson Agency AB på Södermalm tilldelas Stockholms skyltpris 2014 för bästa ljusreklam som satts upp under det senaste året.

Priserna delades ut 13 november 2014 vid en ceremoni på Stadsmuseet.

Konditori Santa Fé i Kärrtorp har årets Lysande skylt

Klassisk ljusreklam belönas. I Stadsmuseets tävling Lysande skylt 2014 har stockholmarna röstat fram Konditori Santa Fé på Söderarmsvägen 1 som klar vinnare.

Juryns motivering: ”Slingrande mjukt ramar neonblomster in Santa Fé, namnet på staden i New Mexico som blev konditori i Kärrtorp 1952. Bokstävernas graciösa former i kursiv gör känslan av denna mix vid Söderarmsvägen 1 till ett stilrent möte mellan nutid och 50-tal.”

Neonskylten Santa Fé tillverkades 1952 av Roos Neon. Skylten helrenoverades i början av 2010-talet av Focus Neon. Konditoriet Santa Fé ligger mitt i ett bostadsområde med hyreshus som byggdes i Kärrtorp åren kring 1950.

Salomonsson Agency AB tilldelas Stockholms skyltpris

Ljusreklamförbundets utmärkelse Stockholms skyltpris tilldelas företagetSalomonsson Agency AB på Götgatan 27. Skyltleverantör: Skyltgruppen AB. Design:Fellow Designers AB.

Juryns nominering: ”Mystifierande som en konstinstallation har ett jätte-S lyckats klättra högt upppå en hörnfasad mot Götgats-ströget. Den slående typografiska skärpan gör att man inte blir förvånad när man får veta att firmans levebröd är just ord och text. Placerad där det borde vara ett fönster ger den hela fasaden stadga.”

Till Stockholms skyltpris kan nomineras en inom Stockholms stads gräns fast installerad, belyst eller lysande informations- eller reklamanordning, placerad utomhus och med verkan i stadsrummet och den offentliga miljön.