Nya Stadsmuseet 2018

Stockholms historia är ett äventyr. Nästa höst, 1 november 2018, får du uppleva den på nya sätt när vi åter öppnar Stadsmuseet vid Slussen!

På den här sidan får du under hösten och vintern smakprov på innehållet i vårt nya museum:

Vi öppnar med en helt ny utställning om Stockholm

Stadsmuseet börjar i 1500-talets stad och slutar i nutiden. I magasinen och arkiven finns tusentals föremål och dokument som väntar på att få berätta sina historier: vaxdockor, arkeologiska fynd, fotografier, stolar, dörrar, skulpturer, märkliga manicker, målningar, kakelugnar och mycket mer. Stadsarkivet bidrar med brev, kartor, ritningar och andra dokument som speglar stadens utveckling. Bilder, filmer, animationer och möten med historiska personer kommer att ta med dig på en hisnande resa genom huvudstadens historia. Och staden före 1500-talet, den historien berättas på Medeltidsmuseet.

Under tiden dyker Stadsmuseet upp i andra sammanhang, Faktarummet träffar du hos Stadsarkivet och vi är på plats i Östberga med en utställning som visas under hösten 2017. Dessutom stadsvandrar vi – i stort sett – varje dag!

Fastighetskontoret ansvarar för renoveringen av själva byggnaden. Läs mer om renoveringen på fastighetskontorets webb

Läs om Stadsmuseets byggnad och historia