Om Stadsmuseet

Stadsmuseet från gården. Foto: Stadsmuseet

Aktuella. Personliga. Viktiga. Angelägna. Historiska. Roliga. Mörka. Vackra. Stora. Små. Staden är fylld av berättelser.

Vi ser det som vår uppgift att tillgängliggöra dessa berättelser. Vi gör det genom att samla, forska, värna, bevara, beskriva, dokumentera, engagera, förarga, förtjusa, debattera, inspirera, lära, lyssna och underhålla.

Berättelserna får oss att minnas vår stads historia. Berättelserna ger oss också perspektiv på vår stad i vår egen tid. Och samtidigt som vi blickar bakåt skapar vi genom våra liv i staden framtidens berättelser om Stockholm.

Stadsmuseets idé är att finnas mitt i allt det där. Mitt i berättandet. Vi vill vara en plats för Stockholmsberättelser. En plats för stockholmare och stadens besökare.

Stängt för ombyggnad

Stadsmuseets byggnad är stängd för renovering och öppnar åter 1 september 2018 med en helt ny fast utställning med stockholmsberättelser igår, idag och imorgon. Under renoveringen fortsätter vi berätta om staden, men på nya platser och i aktiviteter ute på stan.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om vad som händer framöver!

Läs om renoveringen och ombyggnaden

Håll ut, vi kommer att öppna igen! Yngve Karlsson, 1948