Kulturbråk i 1700-talets Stockholm

Illustration till Fredmans epistel nr 45. Elis Chiewitz, 1827.
Öppettid
Måndag 30 april

100 kronor
Biljetterna släpps 16 januari
Gamla stan

Samlingsplats står på biljetten

Möt tidens tongivande författare och poeter som likt dagens kulturelit ständigt var i luven på varandra.

Excentriska, kufiska, ilskna, passionerade eller bara högfärdiga? I 1700-talets kulturkretsar rörde sig personligheter vars inbördes bråk knappast var mildare än dagens.

Vi låter triumfer och skandaler avlösa varandra under denna vandring. Du får lära känna huvudstadens kändisar, höra roliga anekdoter ur deras liv och få några smakprov på deras skaldeförmåga.

Vi går runt och ser var de bodde och verkade. Hur såg de på varandra? Vilka var vänner och vilka var fiender? Vi möter Anna-Maria Lenngren, Johan Henrik Kellgren, Carl Michael Bellman, Thomas Thorild, Tobias Sergel, Olof von Dalin och Hedvig Charlotta Nordenflycht.

Guide: Lena Lövdahl, skådespelerska

Vandringar vintern/våren 2018

Söndag 4 februari 13.00–14.30
Måndag 30 april 18.00–19.30

Sträcka

Cirka 1,5 kilometer

Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol.

Välj och vraka bland vinterns program!